займ на карту

Rabobank Oss Bernheze
Conceptontwikkeling – Organisatie – Presentatie
Een verrassend, uitdagend en spraakmakend concept”

Opdrachtgever
Rabobank Oss Bernheze is een coöperatieve bank die zeer betrokken is bij haar omgeving, óók als het om interne aangelegenheden gaat.

Achtergrond
Het 40-jarig dienstverband van Jan Peijnenborgh, directeur bedrijfsmanagement, was voor Rabobank Oss Bernheze reden voor een bijzondere jubileumviering.

Aan het woord
Theo Vinken, directievoorzitter van Rabobank Oss Bernheze


Hoe bent u bij Idee en Concept terechtgekomen?
“Ik ontmoet Peter met enige regelmaat. We hebben het vaak over allerlei creatieve uitspattingen. Ik wist dus meteen dat hij de juiste persoon was. Bovendien past hij als mens perfect bij Jan: ze staan allebei stevig met beide benen op de grond, het zijn trotse mensen en ze hebben een reële kijk op het leven. Verder vind ik Peter vindingrijk. Hij heeft bijvoorbeeld mooi ingespeeld op onze jubilaris, maar tegelijk de waarden van de bank weten te benoemen. Verder is Peter in staat om te confronteren, zónder dat het kwetsend wordt of de verbinding verbreekt.”

Hoe heeft hij dat gedaan?
“We vonden dat een uitzonderlijk jubileum een verrassend, uitdagend en spraakmakend concept verdiende. Dat past trouwens ook goed bij onze bank; verrassen zit in ons DNA. Als inspiratie hadden we voor het thema ‘reünie’ gekozen. Op basis daarvan heeft Peter een interactief programma opgesteld: weinig speeches, maar veel sketches, typetjes en ondersteunende beelden en video’s. We hebben de ontwikkeling van 40 jaar Rabobank gezien, de rol die een directeur bedrijfsmanagement daarin speelt én hoe de persoon Jan Peijnenborgh die functie heeft ingevuld.”

Hoe reageerde de jubilaris zelf op het programma?
“Jan was erg verrast. Door de opzet, want hij had veel meer de traditionele aanpak van een jubileumfeest verwacht. Maar ook doordat zijn beste vrienden en verschillende oud-collega’s ook deel uitmaakten van het programma. Verder was de moraal aan het slot heel mooi: in je eentje kun je snel ver komen in het leven, maar sámen kom je gegarandeerd veel verder. Jan vond het in één woord fantastisch. Net als zijn vrouw en kinderen trouwens; ze waren allemaal erg positief verrast.”

Hoe kijkt u terug op de dag?
“We hadden hoge verwachtingen, maar die heeft Peter zeker waargemaakt. Sterker nog: doordat bij Idee en Concept afspraak ook echt afspraak is, heb ik als opdrachtgever met vertrouwen en zonder veel tussentijdse toetsing of bijsturing achterover kunnen leunen. Ik kon het gehele proces met een gerust hart aan Peter overlaten.”