займ на карту

Hendriks Bouw en Ontwikkeling
Communicatie – Relatiebeheer – Klantgericht werken

“Ze zijn kunstenaars in het verwoorden van gevoelens”

Opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling is actief binnen vijf samenwerkende disciplines in de vastgoedwereld: advies, ontwikkeling, bouw, w- en e-installatie, onderhoud en beheer. Het Osse familiebedrijf telt ruim 200 medewerkers.

Achtergrond
Idee en Concept is betrokken bij verschillende officiële gebeurtenissen van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, meestal in de communicatie tussen het bedrijf en zijn stakeholders. Het doel is in veel gevallen: de boodschap van Hendriks Bouw en Ontwikkeling op een toegankelijke manier vertalen, afgestemd op de doelgroep.

Aan het woord
Lambèr Hendriks, algemeen directeur


Hoe bent u bij Idee en Concept terechtgekomen?
“In eerste instantie zochten we een spreker tijdens een jubileum. Dat was in 2013. Ik kende Dorette en Peter persoonlijk al goed en aan de hand van een oriënterend gesprek lieten ze merken precies te begrijpen waar we behoefte aan hadden: iemand die kan inspelen op de informele sfeer tijdens een jubileumbijeenkomst. Die rol hebben ze uitstekend ingevuld.”

Reden voor een vervolg?
“Inderdaad. Na die eerste jubileumbijeenkomst hebben we ook voor verschillende andere aangelegenheden met ze samengewerkt. Denk aan starthandelingen en opleveringen van bouwprojecten, een workshop met young professionals en bijeenkomsten waar we een gespreksleider of moderator voor zochten.”

Wat levert de samenwerking met Idee en Concept u op?
“Het is belangrijk dat onze stakeholders het juiste beeld van ons als bouwende ontwikkelaar hebben: wij zijn een innovatief en modern familiebedrijf met grote aandacht voor onze relaties. Zélf weten we wel waar onze stakeholders behoefte aan hebben, maar het is soms lastig om onze boodschap op de juiste manier over te brengen. Dorette en Peter kunnen die boodschap wél op een perfecte manier aanpassen aan de doelgroep. Hun inbreng draagt onmiskenbaar bij aan de goede band die we met onze stakeholders hebben.”

Hoe zou u hen karakteriseren?
“Ze zijn kunstenaars in het verwoorden van gevoelens. Ze weten groepen mensen aan te spreken, voelen sfeer aan en spelen adequaat in op waar de toehoorder op dat moment behoefte aan heeft.”

Hoe tevreden bent u over de samenwerking?
“Heel tevreden. Na ieder evenement evalueren we samen, vaak ook met enkele betrokkenen. De reacties zijn altijd positief. Heel vaak wordt hun vermogen om te verbinden genoemd. Ze kunnen een boodschap uitstekend afstemmen op onze stakeholders, zoals opdrachtgevers, aannemers, architecten en huurders of kopers van woningen.”

Wat is voor u dé meerwaarde van Idee en Concept?
“De doortastendheid. Op het moment dat we een vraag bij hen neerleggen, kunnen we eigenlijk altijd direct aan tafel. Een uur later ligt er vervolgens een schets of concept. Daarna stemmen we wat punten af en starten ze met het uitwerken van dat concept. Ook daarin is het enorm plezierig samenwerken: ze zijn snel en daadkrachtig, en het eindresultaat is altijd goed en professioneel. We hebben een groot vertrouwen in hen.”