займ на карту

Ik beeld me in dat ik met het gevoel van ‘genieten van de drukte van campo di fiori’, badend in de geuren van pasta’s en onvervalste Italiaanse kruiden en la luce piú bella; het mooiste licht, de sferen proef die er onbeschreven zijn. Het bezoek aan een markt in Rome, is evenals het bezoek aan de markt in Lucca, Pisa, Verona, Londen of Domburg altijd een feest.

De keur en kleur aan mensen; kopers en verkopers, nationale en internationale producten, de bedrijvigheid, de gulzige blikken van kinderen voor wie de omgeving een mekka van zoet speelgoed is, de dames die er weer in geslaagd zijn juist dat koopje te scoren, de ouwe doorleefde koppen die heerlijk praten over het nooit –of het nu regent of de zon schijnt- heerlijke weer. Wat een plek! Het is die plek, waar de geuren van frisse onder-mode en kibbeling mij op de markt hier brengen. Verdorie denk ik… ik ben thuis…

De toren van de grote kerk als markante skyline… en ik denk: met de juiste ‘kraam’zorg zijn wij toch ook Rome, Lucca, Pisa, Verona, Londen of Domburg…

Natuurlijk… we hebben te maken met belangen, met diversiteit; kleuren die soms vloeken… helaas… Maar als je de zwaarte van belangen deelt worden ze toch lichter? “nee mevrouw, dat stofje verschiet niet van kleur hoor… en van de prijs verschiet u ook niet…”

Tja, alles heeft z’n prijs… en ik kraam het er maar doordacht uit: want wat is de prijs van onvervalste onbeschrijfelijke sferen, waar belangen gedeeld worden en potentiële kopers en marktconforme verkopers, ook uit de binnenstad, letterlijk met elkaar delen? Die prijs? Is onbetaalbaar!

Maar, is er lef om echt te delen

Om samen één te zijn

Is er plek om met zovelen

Te voldoen aan gevoel van plein

 

Ja van piazza, waar de tutti santenkraam

Ondergoed, verse vis, kleurrijk fruit en aardgewas

Verlengstukken zijn van etalageraam

En podium voor vol terras

 

Stelt u zich eens voor

Dat wil iedereen toch graag

Toch, wat ik smachtend van u hoor

Is er markt voor de markt van vandaag?

Category:
Blog